Radiofrekvenca

Radiofrekvenca je neinvazivna tehnika, pri kateri s pomočjo radiofrekvenčne energije segrejemo globlje plasti kože. To segrevanje privede do trenutnega krčenja vezivnih (kolagenskih) vlaken in obenem stimulira določene celice (fibroblaste), da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Je revolucionarna novost na področju estetske kozmetike, kjer brez invazivnih metod dosežemo izjemne rezultate.

Omogoča enakomerno globinsko segrevanje dermisa, subkutisa in globlje ležečega tkiva brez bolečine. Posebno pomembno je, da je temperatura dosežena v globinskih slojih višja od temperature na površini kože (od 40 do 42,5 ˚C).

Najbolj se segrejejo tista tkiva, ki vsebujejo veliko vode. Zaradi tega se najbolj segreje mišično tkivo, ki vsebuje veliko krvi, manj pa se segreje maščobno tkivo.

Delovanje radiofrekvence:

Sistem radiofrekventne terapije deluje na principu radiofrekventnih valov, torej na delovanju elektromagnetnih valov. Naravna upornost (impedanca) tkiva na to gibanje sproži nastajanje toplote. Pospešuje metabolizem, povečuje mišični tonus, razteza tkivo ter aktivira fibroblaste in tvorbo novega kolagena. Pri tem skozi povrhnjico ne prehaja tok, zato se le-ta ne segreva, kar pomeni, da je površinsko hlajenje kože nepotrebno. Tako lahko z bistveno manjšo dovedeno energijo dosežemo hitrejše in boljše rezultate kot v primeru hlajenja kože ter zagotovimo nebolečo terapijo z minimalno verjetnostjo poškodb stranke.