Nega telesa

Masaža

Masaža je starodavna oblika zdravljenja, ki je že tisočletja v rabi za lajšanje bolečin, ustvarjanje dobrega počutja, pomiritev, povečanje pretoka energije. Koristi masaže ne občuti samo oseba, ki jo masiramo, temveč sprošča dajalca in prejemnika. Masaža z dotiki povzroča čustvene in telesne spremembe ter ustvarja občutek enosti telesa in duha. Pri masažah uporabljamo vrhunsko znamko AFRODITA.

Klasična masaža

Klasična masaža ali Švedska masaža je masaža celega telesa, kjer gre za sistematično obliko dotikanja, ki vzbuja ugodje in izboljšuje zdravje, saj praktično zajema vsa tkiva. Takšna masaža ne vpliva samo na izboljšanje toka krvi, ampak posredno zelo ugodno vpliva na živčevje. Učinki masaže so telesne in duševne narave. Z masažo tako izboljšujemo splošno počutje, vplivamo na kožo, odstranitev površinskih, mrtvih slojev in lusk, pa tudi izločkov znojnih in lojnih žlez, skeletne mišice, krvni obtok, sklepe ter obsklepne mišice, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in na duševno počutje.

Masaža z vulkanskimi kamni

Masaža z vročimi in hladnimi kamni je postala dokaj priljubljena oblika masaže v zadnjih letih pri nas. Pri masaži s vročimi in hladnimi kamni maser uporablja kamne kot podaljšek svoje roke, ali pa ti le mirno ležijo na vašem telesu, ko maser masira druge dele telesa. Toplina zagotavlja globoko sprostitev in ogreva otrdele/zakrnjene mišice.

Pri masaži se uporabljajo naravno zglajene, vroče vulkanske kamne. Toplota, ki jo oddajajo vroči kamni, prodira skozi kožo globoko v mišice, ki postanejo mehke in prožne. Limfni pretok se pospeši in tako se stimulira moč samozdravljenja, ki je naravno orožje našega organizma in največje darilo narave. Tople kamne naoljimo z zdravilnimi eteričnimi olji, da pospešijo prekrvavitev, sproščajo utrujene mišice, iz telesa izločijo odvečne nezdrave snovi ter poživljajo, uravnavajo in vitalizirajo telo. Skupni rezultat masaže z vročimi kamni je fizično in psihično ravnotežje, duševna svežina in razbremenitev ter vsesplošno dobro počutje.

Aromaterapija

Aromaterapija izvira iz grške besede »aroma«, kar pomeni pikanten vonj ali okus. Dandanes pa ima ta beseda širši pomen. Ta pomen označuje dišavo. In beseda »therapei« pomeni zdravje in nego. Aromaterapija torej pomeni in dobesedno označuje zdravilno nego s pomočjo dišav.

Aromaterapija obnavlja življenjsko moč in blaži številne bolečine in neprijetna stanja, te so lahko bolečine v mišicah, depresije in tesnobe, glavoboli, nespečnost in mnoge druge. Za zdravljenje samega sebe in drugih zelo pomaga kombinacija masaže in aromaterapije. Aromaterapija se pojavlja po vsem svetu in ljudje jo tudi čedalje več uporabljajo.

Polovična terapevtska masaža hrbta

Terapevtska masaža je usmerjena na strukture ali del telesa, kjer so prisotne kronične bolečine, napetost ali druge funkcijske motnje. Ugodno vpliva na kožo, mišično prekrvavitev in presnovo. Z masažo težave omilimo ali jih celo preprečimo. Terapevtska masaža zmanjšuje stres in odpravlja bolečine v ledvenem, prsnem in vratnem delu hrbtenice. Odpravlja tudi nekatere vrste glavobolov, ki so posledica tenzije vratne muskulature. Predvsem terapevtska masaža občutno izboljša stanje pri bolečinah v hrbtenici.

Nega obraza

Nega obraza vaši koži zagotavlja naravno zaščito, ki nežno in učinkovito ščiti kožo pred negativnimi vplivi okolja. Nega obraza vašo kožo očisti in jo prenovi. Povrne ji mehkobo in ravnovesje, jo nahrani ter obogati.

V Kozmetičnem centru Sensal ponujamo več storitev za nego obraza. Nego obraza izvajamo z kozmetično znamko Lady Stella. Lahko se odločite za:

  • prestižno nego obraza,
  • nego za problematično kožo,
  • delno nego obraza.

Med negami seveda tudi uporabljamo aparature, tako da je končni rezultat kože se na višjem nivoju. Glede na problem ali situacije kože izberemo ustrezno aparaturo. Izvajamo pa čiščenje z ultrazvočnim čistilcem, ultrazvok, galvanski tok, visoka frekvenca in dermoabrazija.