Kavitacija

Napredna tehnologija kavitacije omogoča koncentracijo energije na točno določeni globini v tkivu, kar zagotavlja selektivno razbitje maščobnih celic v podkožju. Površina kože, žile, živci in mišice pri tem ostanejo nedotaknjeni. Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Rezultati so pri večini pacientov vidni že po prvem posegu, vendar pa nadaljnji tretmaji še dodatno zmanjšajo količino maščobnih celic na obdelanem delu telesa in s tem tudi njegov obseg.

Nadgradnja kavitacije z vakuumom nudi številne prednosti. Vakuum ustvari kožno gubo in jo tesno pritisne ob aplikator, kar močno poveča selektivnost in varnost terapije.
Ta kombinacija namreč zagotavlja, da efekt kavitacije nastane le v kožni gubi ter tako učinkuje samo in edino na maščobno tkivo v podkožju. Oblikovanje trebuha, stegen, bokov, zadnjice, kolen in zgornjega dela rok ne zahteva anestezije in dolgotrajnega okrevanja ter ne pušča brazgotin. Pojavijo se lahko stranski učinki kot so rdečica, pretirana žeja, slabost, bolečina. Ti učinki so stranski, in kmalu izginejo.