Dermoabrazija

Dermoabrazija je nekirurški postopek luščenja povrhnjih plasti kože s pomočjo zraka ali kristalov pod pritiskom. Postopek omogoča nadzorovano odstranjevanje plasti kože na različnih globinah praktično brez stranskih učinkov. Po takšnem postopku se koža intenzivno obnavlja in postane gladka in napeta.

Postopek je zelo učinkovit in primeren za vse tipe kože in vse starostne skupine, lahko se izvaja na obrazu, vratu, prsnem košu, hrbtu ter drugih delih telesa.

Z dermoabrazijo dosežemo, da se tvorijo nove celice v bazalni plasti oz. povrhnjici, stimulirajo se fibroblasti (kolagen in elastin) in se s tem izboljša struktura kože. Dermoabrazija je postopen proces. Za uspešno terapijo je izvedemo od 4 do 12 tretmajev, odvisno od stanja kože in ciljev terapije. Posamezni obiski posega naj bodo ločeni od 7 do 10 dni. Premori med tretmaji, ki so daljši od 14 dni, lahko vplivajo na uspešnost terapije.

Delovanje dermoabrazije:

Za dermoabrazijo uporabljamo diamantne kristale, ki pod pritiskom padajo na površino kože in mehanično odstranijo površinski del kože, ki jo vakuum vsesa. Z vakuumom dosežemo boljši učinek čiščenja kože, z masažnim učinkom vakuuma pa izboljšamo prekrvavitev in limfno drenažo.